Στη μαμά του Πλούτωνα

Ο άνθρωπος όταν είναι μόνος του σε ένα δωμάτιο μπορεί να μοιραστεί σε χιλιάδες μπίλιες ίσου μεγέθους. Και μια φορά το έκανε κι όλας. Και κανείς δε θα μάθει ποτέ τίποτα για το πώς σκόρπισε αυτός ο άνθρωπος μόνος του μέσα στο δωμάτιό του γιατί το διαμέρισμά του βρίσκεται σε μια θεόρατη πολυκατοικία εξήντα ορόφων. Καμιά φορά τρέχουν οι μπίλιες με φόρα και πηδούν απ'το παράθυρο και πέφτουν κάτω απ'το κτίριο και αυτό μερικοί θα το ονόμαζαν ενδοσκόπηση αν το παρατηρούσαν αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος το λέει κατανομή ευθυνών: θα πάρεις εσύ μια ευθύνη και θα πάρω και γω αυτή την ευθύνη εδώ πέρα έτσι ώστε καμία ευθύνη να μη μείνει ακυβέρνητη. Όλες οι ευθύνες πρέπει να έχουν ένα αφέντη που θα τις ταΐζει και θα τους χτενίζει τη γούνα.
Ο Κρόνος έχει βάλει γύρω του ένα δαχτυλίδι για να ακουμπάει τους αγκώνες του ενώ υπολογίζει τις ευθύνες που του αναλογούν. Μια φορά υπολόγισε τόσες ευθύνες που παραλίγο να δραπετεύσει ρίχνοντας σκοινί στον Πλούτωνα. Αλλά το σκοινί του είναι πολύ κοντό και δε φτάνει αυτό τον πλανήτη. Έτσι έπρεπε να βρει άλλο μέρος να κρυφτεί απ'τις ευθύνες αλλά δεν υπήρχε άλλος πλανήτης σε πιο κοντινή απόσταση.

 "Μονιμότητα. Βρισκόμαστε στη μέση μιας ηλιακής καταιγίδας και διάφοροι κύριοι τοίχοι μας διαλύουν το κρανίο."



Ο Κρόνος θα σκεφτεί κάτι όμως.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o Πλουτωνας ειναι ο πιο μακρινος πλανητης εβερ, δεν υπαρχει περιπτωση. Ο αρης ειναι πιο κοντα στον κρονο σε πολλες φασεις του κυκλου του. Υπηρχε ενα σαητ που εκανε την προσομοιωση αλλα δεν το θυμαμαι.

Sídhe είπε...

Θυμάμαι ποιό λες , το scale of the universe. Ήθελα να στο ποστάρω τώρα αλλά το λινκ δε δουλεύει πια.

Και τέλος πάντων ο Άρης είχε πάει διακοπές εκείνη τη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

οχι, δεν ηταν το scale of the universe. Ηταν ενα αλλο που διαλεγες ημερομηνιες και και εβλεπες την θεση των πλανητων, και το αφηνες να παιζει κιολας και τα βλεπες να ζουν την ζωη τους σαν αυτα τα ηλεκτρονικα ενυδρια.

Sídhe είπε...

Βρες το και φέρ'το μου τότε βρε διάβολε.

Τσάμπα πληρώνω για τα ίντερνετς σου τόσα χρόνια;;

Ανώνυμος είπε...

Το να μου πληρωνεις το ιντερνετ ειναι μια κακη επενδυση, το ιδιο πιστευε παντα και η μανα μου.
Επισης κατι αλλο που παρελειψα εντελως, αν εριχνε σχοινι στον πλουτωνα και προσπαθουσε να το τραβηξει, ο πλουτωνας θα ερχοταν προς αυτον. Οποτε για τον ιδιο λογο ουτε στον Αρη μπορει να ριξει σχοινι και ας ειναι διπλα του.
ασχημα τα πραγματα για τον Κρονο!